Afghaanse Windhond

 • Afghaanse Windhond

  De Afghaanse windhond is een hondenras uit de groep van windhonden. Hij werd gebruikt om op wild te jagen, maar is tegenwoordig ook familie- en waakhond en soms wel schapenhoeder. Rond 1900 kwamen de eerste Afghaanse windhonden naar Europa, en werden meteen bekend door hun optredens als ren- ententoonstellingshond. Tegenwoordig geniet hij nog steeds bekendheid als tentoonstellingshond, maar de populariteit is een beetje afgenomen waardoor hij zeldzamer aan het worden is.

  Uiterlijk

  De Afghaanse windhond is een middelgrote, harmonisch gebouwde windhond. De reuen hebben een schofthoogte van 68 tot 74 centimeter, teven meten 63 tot 69 cm. De Afghaanse windhond mag in alle kleuren voorkomen. Hij heeft een zeer lange vacht, behalve bij de neus, daar is het haar kort. De vacht heeft een zeer fijne structuur op de borstkas. De Afghaanse windhond heeft vrij grote voeten.

  Karakter

  De Afghaanse windhond is vrij onafhankelijk en heeft een levendige, vriendelijke maar gevoelige aard. Hoewel ze enigszins afstandelijk zijn, verlangen ze toch naar hun baas als die afwezig is. Afghaanse windhonden hebben zoals alle honden die tot de rasgroep van de windhonden behoren, heel veel beweging nodig.

  Waakhond

  De Afghaanse Windhond is een prima waakhond. Als een onbekende indringer zijn waarschuwende gegrom negeert, zal de Afghaan niet schromen zijn sterke tanden te gebruiken.

  Vacht

  De lange, zijdezachte vacht van een Afghaan moet beslist dagelijks verzorgd worden. Dit ras is daarom niet geschikt voor mensen die het borstelen en verzorgen van de vacht als een noodzakelijk kwaad zien. De fokker of een hondentrimmer kan U het beste uitleggen hoe U de vacht in optimale conditie kan houden.

  Populatiteit

  De Afghaanse windhond komt voor in de animatiefilms waaronder, 

  Complete verzorgingsbeurt
  Aangeraden: 4 - 6 verzorgingsbeurten / jaar
  Prijs op aanvraag
  Verzorgingstijd: 3,5 uur

Behandeling

 • Ontwollen, plukken, effileren
 • Onderkant voetjes bijknippen, nagels knippen, oren en ogen verzorgen (proper maken)
 • Eventueel okselholtes en buikje bijscheren (in overleg met baasje)
 • Wassen en föhnen
 • In model brengen + parfum naar keuze
 • Aangewezen 4 a 6 verzorgingsbeurten / jaar  

Online reserveren