Duitse Staande Draadhaar

 • Duitse Staande Draadhaar

  Korte ontstaansgeschiedenis: De Duitse Staande Draadhaar is een ruwharige staande hond, die volgens de fokkerijbeginselen aan het einde van de 19e eeuw ( Griffon Korthals ) op basis van de ideeën van ”Hegewald” ( graaf Sigismund von Zedlitz und Neukirchen ) sinds de eeuwwisseling werd gefokt met het uitdrukkelijke doel, een evenwichtige en sterk presterende, draadharige Duitse jachtgebruikshond te creëren. Volgens het beginsel ”via de prestatie naar het type” en met de vrijheid van fokken consequent voor ogen, is uit het beste materiaal van de ruwharige rassen ( Poedelpointer, Griffon Korthals, Duits Stichelhaar ) en met inkruising van de Duitse Staande Korthaar in korte tijd een jachtgebruikshond ontstaan, die zich kenmerkt door een praktische, weerbestendige beharing en een veelzijdigheid op alle terreinen van de jachtpraktijk. Door deze eigenschappen is de Duitse Staande Draadhaar binnen enkele decennia het populairste en betrouwbaarste ras onder de grote jachtgebruikshondenrassen in Duitsland en in vele landen van de wereld geworden. Algemeen voorkomen Een staande hond van een adellijke verschijning, met een harde beharing die de huid volkomen beschermt en met een attente en energieke expressie. De bewegingen moeten krachtig, ruim, vloeiend en harmonieus zijn.

  Belangrijke proporties De romplengte en de schouderhoogte zijn bij voorkeur aan elkaar gelijk. De romplengte mag de schouderhoogte maximaal 3 cm. overschrijden.

  Gedrag / Karakter Standvastig, beheerst, evenwichtig, niet wildschuw of schotgevoelig, schuw noch agressief.

  Beharing Draadharig, hard, aanliggend en dicht. Dekhaar ca. 2 tot 4 cm lang; dichte, waterafstotende onderwol. De contouren van het lichaam mogen niet door vrij lang haar worden verdoezeld. Het haar moet door de structuur en de dichtheid een optimale bescherming tegen weersinvloeden en verwondingen bieden. Het hoofd en de oren alsmede het onderste gedeelte van benen, borst en buik moeten korter en dichter, maar niet zachter behaard zijn. Geprononceerde wenkbrauwen en een krachtige, niet te lange maar zo hard mogelijke baard versterken de energieke gelaatsuitdrukking.

  Schoft hoogte van een reu is 61-68 CM van een teef is dit 57-64 CM

  Complete verzorgingsbeurt
  Aangeraden: 4 - 5 verzorgingsbeurten / jaar
  Prijs op aanvraag
  Verzorgingstijd: 3 uur

Behandeling

Wij voorzien volgende behandeling voor dit ras:

 • Trimmen/Plukken volgens rasstandaard
 • Borstelen en ontwollen
 • Onderkant voetjes bijknippen, nagels knippen, ogen en oren verzorgen (proper maken)
 • Eventueel okselholtes en buikje bijscheren (in overleg met baasje)
 • Hond 5 weken voor behandeling niet meer wassen (beter loslaten van oude vacht) 
 • Wassen en föhnen
 • Afwerking volgens rasstandaard + parfum naar keuze
 • Aangewezen 4 a 5 verzorgingsbeurten / jaar 

Online reserveren